Festivalul Carpați a sosit sâmbătă și la Mioveni

 

festivalul-carpati-mioveni-august-2017 (35)Aflat la cea de-a XXXIV-a ediție, Festivalul Internațional de Folclor „Carpați”, organizat sub egida Sărbătorilor Argeșului și Muscelului, a sosit sâmbătă seara și la Mioveni, urmând duminică să ajungă la Câmpulung, luni la Curtea de Argeș, iar marți, să fie stabiliți câștigătorii la Pitești.

Anul acesta, la festival participă ansambluri folclorice din 12 țări, Armenia, Brazilia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Irlanda, Italia, Mexic, Polonia, Republica Moldova, Turcia și România (Ansamblul „Dorul”) care își vor prezenta cultura, porturile tradiționale, cântecele și dansurile populare în regim de concurs.

La Mioveni, festivalul a debutat cu deja obișnuita paradă pe Bulevardul Dacia, până la Primăria orașului Mioveni, unde participanții au fost întâmpinați de oficialitățile locale și județene și unde au prezentat și un scurt moment artistic, până la urcarea pe scenă.

Pe scena amplasată pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia” din Mioveni, au evoluat apoi, cele 12 ansambluri, cu dansuri tradiționale, spectacolul fiind deschis de Ansamblul „Plai de Dor” al Centrului Cultural din Mioveni.

Duminică, 13 august festivalul se va muta la Câmpulung, luni, 14 august, la Curtea de Argeș, iar pe data de 15 august, ansamblurile vor evolua la Pitești, în ultima lor reprezentație, acolo unde se vor stabili și câștigătorii.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor