Se schimbă șefia Muzeului Județean Argeș. Iată cine a câștigat postul de director

 

cornel-popescuDupă 10 ani de ocupare a funcției de director și peste 46 de ani experiență în muzeografie, precum și ani de predat la catedra de istorie, Spiridon Cristocea, actualul director al Muzeului Județean Argeș va ieși la pensie.

Pentru ocuparea funcției pe care Spiridon Cristocea o va lăsa liberă, Consiliul Județean Argeș a organizat un concurs, care, de altfel, s-a și finalizat. În cursa pentru șefia Muzeului s-au angajat două persoane, câștigătorul acestei funcții fiind Lectorul Universitar Doctor, Cornel Popescu.

Noul director va avea un mandat de 5 ani, aceasta urmând a fi preluat pe 15 ianuarie 2015.

Cornel Popescu deține funcția de lector universitar, predând la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din Pitești din anul 2008. Acesta și-a obținut doctoratul la Universitatea Valahia din Târgoviște, având tema „Viaţa cotidiană bucureşteană în perioada ocupației germane din Primul Război Mondial 1916 – 1918„.

Experiența sa organizatorică este un punct forte, fiind inițiatorul și organizatorul a mai multor evenimente culturale și pe teme istorice, atât în orașul Mioveni, cât și pe plan județean.

Este unul dintre inițiatorii Muzeului Sportului Argeșean „Campionii”, având, de asemenea, și mai multe activități organizate în cadrul acestei instituții.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor