Facultatea de Istorie din Pitești își așteaptă viitorii studenți la programele de Licență și Master

 

Facultatea de Istorie din cadrul Universității din Pitești a început înscrierile pentru anul universitar 2020 – 2021, atât pentru programul de Licență (3 ani / 6 semestre), cât și pentru cel de Master (2 ani / 4 semestre). Dată fiind situația provocată de pandemia de Coronavirus (COVID-19), înscrierile se fac în mediul online, pentru acest lucru, Universitatea din Pitești punând la dispoziția viitorilor studenți, platforma www.upit.ro/admitere, unde procesul de înscriere a fost simplificat față de cel inițial.

Domeniul Istorie, din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte oferă proaspeților absolvenți de liceu oportunitatea de a studia la una dintre cele mai bune universități din țară, recent declarată Universitate cu grad de încredere ridicat. Cu o echipă de profesori de elită având experiență vastă în cercetarea istorică, Facultatea de Istorie desfășoară activități dedicate studenților, elevilor și profesorilor, precum tabere de vară, stagii de practică pe șantiere arheologice, excursii, întâlniri și simpozioane pe teme istorice și cu personalități din domeniul cercetării istorice și arheologice.

Absolvenții programelor de Istorie vor putea profesa în domenii precum învățământ, muzeologie, instituții de cultură, diplomație, arheologie, arhive militare și civile, turism, administrație, biblioteci, instituții de patrimoniu. Facultatea de Istorie are colaborări puternice cu Muzeul Județean Argeș, Complexul Muzeal Golești, Centrul de Cultură „Brătianu”, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Județean Vâlcea, Institutul Național de Arheologie „Vasile Pârvan”, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, Centrul de Studii și Păstrare a Arhivelor Militare Istorice „General Radu Rosetti“ Pitești, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Argeș, Centre universitare din Franța, Bulgaria, Republica Moldova, Turcia.

Pentru cei care doresc să se înscrie la programul de Licență, facultatea pune la dispoziție 30 de locuri (18 locuri subvenționate de la bugetul de stat – fără taxă), precum și 50 de locuri (8 locuri subvenționate de la bugetul de stat – fără taxă) pentru programul de Master – Istoria românilor și a României. Înscrierile se pot face până pe data de 31 iulie 2020, în timp ce, a doua sesiune de admitere va avea loc în perioada 1 – 15 septembrie 2020.

Detaliile privind documentele necesare pentru înscrierea la unul dintre cele două programe din cadrul Facultății de Istorie, Licență sau Master se pot găsi pe platforma www.upit.ro/admitere.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor