Carte despre sistemul de securitate român, lansată la Facultatea de Istorie din Pitești

 

coperta-duplicitarii-cristian-troncota-upit-istorieFacultatea de Istorie din cadrul Universității din Pitești va găzdui, vineri, 12 decembrie, de la ora 12:00, o lansare de carte a D-lui Prof. Univ. Dr. Cristian Troncotă, cu titlul „Duplicitarii”.

Evenimentul va avea loc în corpul I, etajul II, sala 309.

Omniprezenta Securitate, singura instituție competentă în a-i împărți pe români în buni și răi, de care s-a temut atât de mult poporul român, ori care a făcut la un moment dat să se zguduie chiar și NATO, a devenit în ultimii ani ai regimului comunist un monstru cu picioare de lut care, la cea mai serioasă confruntare s-a prăbușit, dar a reușit să-și conserve structurile de bază și forțele sub aripa ocrotitoare a Ministerului Apărării Naționale. Duplicitatea a fost spiritul predominant în care și-au desfășurat activitatea majoritatea ofițerilor acestei instituții, cel puțin în ultimii ani ai regimului comunist.

Duplicitatea se regăsea nu numai în activitatea profesională, ci în tot ceea ce se gândea și realiza în familie, în cercuri de prieteni, în discuții și chiar în gestica ofițerului de securitate ca simplu cetățean”.

Cristian Troncotă este absolvent al Facultății de Istorie – Filozofie a Universității din București (1980), Doctor în Istorie Militară (1997), profesor universitar și conducător de doctorat la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu” – comunitate academică a Serviciului Român de Informații (SRI).

Securitatea, acea instituție care trebuia să apere țara, statul socialist și națiunea română a fost în realitate un izvor de trădări, de duplicități cu consecințe dintre cele mai grave asupra poporului român. Un popor parcă părăsit de toți și ajuns la cheremul unor politruci flămânzi, trădători și nevolnici” – Cristian Troncotă.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor