Calendarul evenimentelor pentru Ziua Națională a României, 1 decembrie 2014

 
Click pe afiș pentru a mări

Click pe afiș pentru a mări

Orașul Mioveni, prin Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie, o serie de manifestații cu prilejul împlinirii a 96 de ani de la Marea Unire a Românilor, 1 decembrie 1918.

Vineri – 28 noiembrie 2014

Ora 18.00: Spectacol extraordinar Nicolae Furdui Iancu ”Noi suntem români, cu taraful ”Crai Noudin Alba Iulia, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 10 lei și poate fi procurat de la Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia” și Centrul Cultural Mioveni. >> DETALII <<.

Sâmbătă – 29 noiembrie 2014

Ora 10.00: Lansare de carte: ”Relații militare româno-franceze în perioada interbelică. Autori: Andrei Nicolaescu și Gheorghe Nicolescu,  la Centrul Cultural Educativ Mioveni. Editura & Tipografia MIOVENI.

Ora 11.00: Oferirea distincțiilor de Cetățeni de onoare și acordarea Diplomelor de excelență pentru domeniile: învățământ, medical, administrație, cultural, culte și sportiv, în sala de festivități a Centrului Cultural Educativ.

Duminică – 30 noiembrie 2014

Ora 10.00: Noi suntem români!” – proiect educativ de Ziua Națională a României la Mioveni. Dacă orașul Mioveni va serba 1 decembrie, Ziua Națională a României prin manifestări sportive și cultural-arstistice, va fi organizat și un proiect educațional, destinat elevilor de la clasa pregătitoare și clasele I – VIII de la toate instituțiile de învățământ din județ. Proiectul, intitulat „Noi suntem români!” este organizat de Orașul Mioveni, Centrul Cultural Mioveni și Școala Generală „George Topârceanu”, urmând a se desfășura duminică, 30 noiembrie, în Sala de Spectacole a Centrului Cultural Educativ Mioveni.

Proiectul vizează dezvoltarea și punerea în evidență a calităților artistice ale elevilor. Fiecare unitate de învățământ din județul Argeș poate participa cu maxim 6 elevi, iar aceștia vor trebui să fie îmbrăcați în portul tradițional românesc. Concursul va consta în două probe: prezentarea costumului și proba de abilități (dans popular, interpretare vocală, interpretare instrumentală, recitare).  Fiecare concurent va avea la dispoziție 5 minute și poate fi acompaniat, de un CD cu muzică. Juriul va decide câștigătorii prin acordarea unui punctaj, maximul fiind 100 de puncte, iar la final, pentru fiecare secțiune în parte, vor fi premiate locurile I, II, III și mențiune. >> DETALII <<.

Ora 10.00: demonstrații ale secțiilor de judo și tenis de masă – Cs Mioveni, în sala de sport a Școlii ”Liviu Rebreanu Mioveni;

Luni – 1 decembrie 2014 – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Ceremonia de depunere a coroanelor la monumentele eroilor din oraș. Intonarea Inmului de Stat al României, Slujbă religioasă de pomenire a eroilor și depunere de coroane la monumentele eroilor din:

Ora 11.00: Monumentul eroilor din cartierul Colibași;

Ora 11.30: Monumentul eroilor din cartierul Făget;

Ora 12.00: Monumentul eroilor din cartierul Racovița;

Ora 12.30: Monumentul eroilor de la Școala gimnazială Liviu Rebreanu Mioveni;

Ora 13.30: Lansare de carte ”I.A.P.  Axa devenirii urbanistice a orașului Mioveni. Fotomontaj din presa locală”. Editura & Tipografia MIOVENI.

Expoziție ”Confruntare și umor. Caricaturi din Primul Război Mondial (1914)”,  la Primăria orașului Mioveni.

Ora 15.00: Defilarea blocului militar format din cadre M.A.p.N., M.A.I. (Jandarmerie, ISU şi Poliţie), Penitenciarul Colibaşi și Fanfara Pitești, în centrul civic. Demonstrație parașutism Aeroclub Pitești. Depunere de coroane și slujbă religioasă la Monumentul eroilor din cartierul Mioveni – centrul civic.

Ora 17.00: Retragerea cu torţe (Bld. Dacia, zona M-uri – centrul civic) va fi asigurată de M.A.p.N (Jandarmerie şi ISU). 

Marți – 2 decembrie 2014

Ora 10.00: meci demonstrativ de oină și demontrație karate – secțiile CS Dacia Mioveni 2012, în sal ade sport Școalii gimnazială Liviu Rebreanu Mioveni;

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor