Orașul Mioveni se mândrește cu o lucrare monografică de excepție

 

lansare-monografie-mioveni-2017 (6)Peste 900 de pagini de istorie, grafice, statistici și fotografii cuprinse în volumul monografic al orașului Mioveni au fost lansate joi, la Centrul Cultural Educativ din Mioveni, în debutul programului Zilelor Orașului Mioveni. Lucrarea, sub numele, „Din trecutul și prezentul unui oraș de viitor” reprezintă o investigare temeinică a documentelor de arhivă și a izvoarelor istorice, ce aparține unui grup de cercetători argeșeni, Dr. Leontin Stoica, Dr. Cornel Popescu, Dr. Iulian Boțoghină, Dr. George Ungureanu, Dr. Marius Cârjan și Radu Aurel.

După cum au afirmat și autorii, studiul a fost făcut cu ajutorul a mii de documente din Arhivele Naționale, iar punerea lor într-un singur volum a fost dificilă, dată fiind limita de pagini pe care o impune o astfel de lucrare.

În cadrul evenimentului desfășurat la Centrul Cultural Mioveni, Primăria Mioveni și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, reprezentat de inspectorul general, Dumitru Tudosoiu a premiat elevii cu note de 10 și 9,50 la Evaluarea Națională, de la școlile din orașul Mioveni.

De asemenea, au fost premiați și sportivii de la secția de tenis de masă a CS Mioveni, pentru rezultatele excepționale din cadrul Cupei ETTU, atunci când, galben-verzii au ajuns până în sfeturile de finală ale competiției.

La eveniment au participat și au fost prezentate și delegațiile din localitățile înfrățite cu orașul Mioveni, Salamina (Grecia), Petrich (Bulgaria), dar și delegațiile localităților, pe care chiar edilul Georgescu le-a denumit „localități-surori”, Scoreni și Măgdăcești (Republica Moldova).

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor