La Mioveni s-a aprins Focul lui Sumedru

 

focul-lui-sumedru-mioveni-2016-8Ca în fiecare an, în seara de 25 octombrie, autoritățile de la Mioveni aprind Focul lui Sumedru la fiecare unitate de învățământ de pe raza orașului. În jurul focurilor se strâng, an de an, cetățeni care, după tradiție, împart covrigi, fursecuri sau fructe. Focurile au fost aprinse și atent supravegheate de cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mioveni, astfel încât să fie evitate evenimente neplăcute. De asemenea, pentru buna organizare a evenimentului tradițional, au fost prezenți la focurile organizate de Primăria Mioveni și cei de la Poliția Locală Mioveni.

Focurile simbolice au fost aprinse la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială „George Topârceanu”, Structura Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”, Racovița (fosta Școala „Marin Sorescu”), Școala Gimnazială nr. 1 Colibași, Școala Gimnazială Clucereasa, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”, Str. Morii (Zăvoi) – Racovița de Sus și la Grădinița Făget.

De asemenea, Primăria Mioveni și Centrul Cultural Mioveni au păstrat tradiția de a împărți covrigi celor prezenți la toate focurile de pe raza orașului.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor