Ansamblul „Plai de Dor” din Mioveni, câștigător al concursului județean de dansuri populare

 

ansamblul-plai-de-dor-mioveniPe 7 iunie 2014, Ansamblul „Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni a participat la Concursul județean al ansamblurilor folclorice și al formațiilor de dansuri populare Gheorghe Popescu-Județ,  ajuns la ediția a XIV-a.

Juriul, format din specialiști în domeniul coregrafic muzical și din reprezentanți ai organizatorilor au decis ca anul acesta să ofere premiul cel mare al concursului – ”Marele Premiu Gh. Popescu Județ” în valoare de 3.000 lei, Ansamblului Plai de Dor din orașul Mioveni.

Spectacolul-concurs a avut loc pe 7 iunie 2014 în Pitești la ”Teatrul Al. Davila”. La ediția trecută a festivalului-concurs, ansamblul Plai de Dor, a fost desemnat “Cel mai bun ansamblu de tineri din județ”.

Evenimentul an fost organizat de către Consiliul Județean Argeș prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș și s-a desfășurat pe trei secțiuni: ansambluri și formații de copii (până la 15 ani), ansamburi și formații de tineret (până la 25 de ani) și ansambluri și formații de maturi.

Plai de Dor este un ansamblu tânăr care cuprinde 40 de membri cu vârste între 16 şi 24 de ani, dar a participat la foarte multe concursuri şi festivaluri, atât pe plan local, şi naţional (Festivalul-concurs Gheorghe Popescu Județ, Brâul de la Boteni, Cocoşul de Hurez, Zilele comunei Vultureşti, Zilele comunei Arefu, Festivalul de Folclor Garofiţa Pietrei Craiului – Braşov, Sarbătorile Argeşului şi Muscelului), cât şi pe plan internaţional (Festivalul Folcloric din Petrich Bulgaria din anul 2008 şi 2009, Festivalul Folcloric de la Mamak Ankara din Turcia în anul 2010 şi 2011, Festivalul Folcloric din Landerneau Franţa în anul 2012, Festivalul Internațional de Folclor din Riga – Letonia în 2013, Festivalul de Muzică și Dans Bosfor, Turcia 2014).

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor