Orașul Mioveni sărbătorește „Săptămâna Mobilității Europene”

 

saptamana-mobilitatii-europeneÎn fiecare an, în perioada 16 – 22 septembrie, se sărbătoreşte “Săptămâna Mobilităţii Europene” – cea mai răspândită campanie a mobilităţii durabile din lume. Scopul campaniei este de a încuraja autorităţile publice locale, de a introduce şi de a promova măsuri durabile de transport şi de a invita cetăţenii să încerce alternative la folosirea propriei maşini.

Sloganul din acest an, “Străzile noastre, alegerea noastră”, încurajează oamenii din întreaga Europă pentru a crea tipul de oraş în care toţi doresc să trăiască.

Cu ocazia acestui eveniment, Primăria oraşului Mioveni, în colaborare cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeş şi cu elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială „George Topârceanu”, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu’’ şi Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” vor organiza o serie de activităţi.

Astfel, luni 22 septembrie 2014, în intervalul 10.00 – 13.00, circulația rutieră va fi întreruptă pe străzile adiacente unităţilor de învăţământ (str. Mioriţei – Liceul Teoretic ‘’Iulia Zamfirescu”, str. Eroilor – Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu’’, str. Col. D. Giurescu – Școala Gimnazială „George Topârceanu” şi str. Radu Cel Frumos – sediul Primăriei).

De la ora 12.00, va avea loc o campanie de informare a cetăţenilor privind promovarea mijloacelor de transport nepoluante în detrimentul autoturismelor personale. Vor fi distribuiţi fluturaşi în centrul civic şi în intersecţiile intens circulate.

De asemenea, în intervalul 12.00 – 14.00, elevii se vor întrece într-un concurs de desene pe asfalt, pe strada Radu Cel Frumos (sediul Primăriei).

Participanţii vor primi premii din partea organizatorilor.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2023

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor