NU RATAȚI: Porți Deschise la Muzeul Județean, cu prilejul Nopții Muzeului Argeșean

 

porti-deschise-ziua-muzeului-argesean-2017Muzeul Județean Argeș își deschide și în acest an larg porțile, pentru o nouă întâlnire cu cei mari și cei mici, sâmbătă, 20 mai, cu prilejul Nopții Muzeului Argeșean.

Evenimentul propune vizitatorilor un program cultural – educativ divers, începând cu vizitarea expozițiilor permanente ale Muzeului deschise în intervalul 19.00 – 00.00 – până la ateliere pentru copii și încheind cu un inedit spectacol muzical, finalizat cu un incendiar foc de artificii. Expozițiile deschise publicului în acest an sunt: Secția de Istorie, Secția de Științe ale Naturii, Cabinetul Numismatic, Galeria de Artă Rudolf Schweitzer-Cumpăna.

Odată cu deschiderea Muzeului Județean Argeș, copiii cu vârste între 3 și 12 ani vor avea prilejul – în intervalul 19.00 – 21.00 – să descopere noi modalități de petrecere a timpului liber, participând la ateliere educativ-recreative organizate în cadrul Muzeului. Astfel, copiii vor participa la ateliere de stimulare a creativității, limbajului și deprinderilor manuale, prin realizarea unor colaje cu tema: Căsuța mea din pădure vara. De asemenea, copiii pasionați de muzică, vor confecționa instrumente muzicale din materiale reciclabile, iar cei pasionați de teatru, vor lua parte la un spectacol de teatru de umbre, după ce vor construi ei înșiși păpușile pentru punerea în scenă a piesei Ridichea uriașă.

Pentru copiii cu nevoi speciale, Muzeul Județean Argeș a pregătit un atelier de dezvoltare a motricității fine și autoîngrijire, sub atenta îndrumare a unui terapeut ocupațional.

Muzeul se va deschide cu un program muzical dinamic al Fanfarei Centrului Cultural Județean Argeș. În paralel cu atelierele dedicate copiilor, pe scena amenajată în curtea Muzeului Județean Argeș se va desfășura un program artistic divers, care va acoperi o largă paletă de gusturi: de la muzică ușoară, la muzică populară și muzică românească din perioada pașoptistă. Programul artistic se va încheia în acordurile grupului „Trei Parale”, cu un concert de muzică veche românească inspirată din perioada pre- și post-pașoptistă. Cei șase artiști (Florin Iordan – cobză, fluiere; Daniel Pop – voce, fluiere, percuție, drâmbă; Beatrice Iordan – voce, cobză; Mihai Balabaș – vioară; George Kudor – bas și Dinu Petrescu – percuție) vor prilejui argeșenilor întâlniri cu personaje colorate ale epocii: Barbu Lăutarul, Anton Pann, Lelița Săftița, Chiftelăreasa etc și îi vor antrena la dans. Programul artistic se va încheia cu un spectaculos foc de artificii, la orele 22.30.

În așteptarea vizitatorilor ce-i vor trece pragul cu prilejul Nopții Muzeului Argeșean, Muzeul Județean Argeș pune în valoare colecții de interes artistic, istoric și științific. Muzeul Județean Argeș își propune să înfățișeze publicului o sinteză ilustrată a experienței umane, a cunoașterii, a posibilităților și a creației oamenilor locului, o sinteză a vieții, de la origini și până în prezent, oferită turiștilor dornici să o cunoască.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2023

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor