Deaconu PP-DD: „Este deosebirea politică mai importantă decât problemele din şcolile noastre?”

 

deaconu-plen-parlamentÎn urmă cu o săptămână, la Grupul Şcolar Auto din Curtea de Argeş, mai mulţi elevi au dorit să rezolve un conflict mai vechi luându-se la bătaie, cu pumni, cu o ţeavă metalică şi cu piciorul de la scaun. Totul s-a petrecut în incinta instituţiei de învăţământ, iar urmările au fost destul de grave; unul dintre elevi a a fost internat în spital cu traumatism cranio-cerebral.

Nu de multe ori, Parlamentul României a avut de dezbătut o astfel de problemă, a violenţelor în şcoli, însă aceste evenimente sunt din ce în ce mai dese, astfel că mai mulţi politicieni încearcă să găsească o soluţie.

Deputatul PP-DD, Mihai Deaconu s-a adresat colegilor din Parlament pe acest subiect, dorind să îi tragă la răspundere pe cei din Ministerul Educaţiei, dar şi pe colegii din Camera Deputaţilor, acuzându-i că pun deosebirea culorii politice mai presus de problemele reale din instituţiile de învăţământ din România. „Cu toate că problema violenţei în şcoli este stringentă, parlamentarii majorităţii nu par îngrijoraţi. Aceştia refuză pe bandă rulantă orice proiect al opoziţiei menit să stopeze acest flagel. Dau ca exemplu proiectul de lege al colegului meu, deputatul Tudor Ciuhodaru care viza introducerea cartelei de acces în instituţiile de învăţământ sau cel care prevedea înfiinţarea de posturi ale jandarmeriei în şcoli, pentru asigurarea ordinii şi protecţiei. Ambele au primit vot negativ, fără ca măcar să deschidă calea către o dezbatere reală asupra soluţiilor împotriva fenomenului. Este deosebirea de culoare politică mai importantă decât problemele reale ale copiilor noştri?” a precizat deputatul Deaconu în faţa colegilor.

Mihai Deaconu a mai punctat şi faptul că violenţa în şcoli poate fi redusă prin activitatea psihologilor din cadrul şcolilor şi liceelor, dat fiind faptul că acest lucru nu poate fi lăsat numai în seama profesorului de la clasă.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor