Candidatul PMP la Președinția României, Theodor Paleologu, prezent la Pitești

 

theodor-paleologu-pmp-la-pitestiTheodor Paleologu, candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile prezidențiale din noiembrie a fost prezent joi la Pitești, alături de Eugen Tomac, președintele PMP. Vizita lui Paleologu în Argeș a coincis și cu venirea în județul nostru a premierului României, Viorica Dăncilă, contracandidatul acestuia pentru funcția de șef al statului.

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, fost diplomat și profesor intră astfel, în cursa pentru postul de Președinte al României, criticându-i totodată, pe ceilalți adversari politici pentru lipsa de viziune, de proiecte și a subliniat importanța educației și a diplomației eficiente pe plan extern.

Una dintre temele mele de campanie este educația. Se vorbește despre educație și se vorbește degeaba. Recent, cineva din județul Argeș tocmai a fost refuzat pentru postul de ministru al educației, și anume domnul Șerban Valeca. Dincolo de procedura de numire, nu înțeleg ce ar căuta unul ca Valeca la educație. Este unul dintre groparii sistemului de învățământ românesc. Nu la fel de eficient ca Ecaterina Andronescu, dar este și el unul dintre cei mai slabi. Totul începe și se sfârșește cu educația” a subliniat Paleologu.

De asemenea, Paleologu a explicat în ce constă funcția de Președinte al României din punct de vedere constituțional, considerând că dincolo de natura diplomatică a funcției, Președintele României poartă responsabilitatea de a se implica în domenii vitale societății, atunci când este cazul.

Nu toate temele sunt de resortul Președintelui. Trebuie citită Constituția și văzut ce anume e într-adevăr relevant. Sunt lucruri care nu au legătură nici măcar indirectă cu funcția de Președinte. Dacă citim cu atenție Constituția vedem că este vorba de un rol diplomatic foarte important, iar pe de altă parte este vorba de rolul Președintelui în materie de justiție și ordine publică, dar mai este un lucru. Președintele adresează mesaje către Parlament și națiune și poate influența varii domenii pe care le consideră esențiale” este mesajul lui Paleologu.

Theodor Paleologu este fiul scriitorului și omului politic liberal, Alexandru Paleologu, cel care, în perioada 1992 – 1996 a deținut funcția de senator de Argeș.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor