Adrian Cioroianu, prezent la Piteşti pentru a-şi lansa cartea „Cea mai frumoasă poveste”

 

adrian-cioroianuFostul ministru de externe şi actual decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, Adrian Cioroianu a fost astăzi prezent la Piteşti pentru a-şi lansa cel mai nou volum al său, „Cea mai frumoasă poveste„, eveniment desfăşurat la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu„.

După cum precizează autorul, cartea cuprinde o încercare de a oferi cititorilor o altă prezentare a istoriei românilor, prin oferirea de răspunsuri la întrebările „cum anume a ajuns Gheorghe Gheorghiu-Dej în fruntea comuniştilor români? Cât de playboy a fost Regele Carol al II-lea? Cum a fost posibil ca o tânără pe nume Cătălina Toderiu să intre în galeria eroilor naţionali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit în România preşedinţii Charles de Gaulle sau Richard Nixon? De ce Regina Angliei l-a plimbat în caleaşca regală pe Nicolae Ceauşescu? Sau de ce s-a dus acesta din urmă într-o vizită în Iran, în chiar ultimele sale zile de viaţă?”

La eveniment au participat Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene, Prof. Univ. Dr. Ionel Didea, rector al Universităţii din Piteşti, Lect. Univ. Dr. Constantin Bărbulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Piteşti, precum şi Marius Modreanu, referent cultural al Bibliotecii Judeţene.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor