Mioveniul ar putea avea şcoală de arbitraj la oină

 

dumitru_voiculescuÎn ceea ce priveşte sportul tradiţional românesc, oina, oraşul Mioveni a demonstrat că poate fi un ambasador al acestui sport, fiind şi oraşul care a organizat un campionat de oină – fete, după mai bine de 100 de ani. Din acest motiv, oraşul Mioveni a avut 3 reprezentanţi la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Oină, aceştia fiind Dumitru Voiculescu, directorul CS Dacia Mioveni 2012, precum şi cei doi antrenori ai secţiei de oină, Filofteia Dumitru şi Marin Preda. În cadrul acestei întâlniri, administraţia locală din Mioveni a fost lăudată de mai multe ori pentru eforturile de a reînvia sportul tradiţional românesc. „Pe linie de oină, oraşul Mioveni are o mare notorietate la nivel naţional. La adunarea generală a FRO s-a rostit de mai multe ori numele oraşului nostru, precum şi cel al domnului primar Ion Georgescu” a declarat Voiculescu.

Dumitru Voiculescu a precizat că s-a pus în vedere problema numărului de arbitrii omologaţi de oină care nu pot face faţă meciurilor, existând, de altfel posibilitatea ca la Mioveni, să se înfiinţeze o şcoală de arbitraj. „În România sunt doar 7 arbitrii omologaţi. Am propus să facem un curs de arbitrii la Mioveni şi există şi un avantaj, pentru că poţi fi arbitru şi de la vârsta de 14 ani. Ni s-a promis că dacă se vor prezenta cursanţi, vor veni specialişti de la Bucureşti şi vor ţine cursurile” a precizat Dumitru Voiculescu, directorul CS Dacia Mioveni 2012.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2023

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor