Concurs și spectacol la Mioveni, cu ocazia zilei de 24 ianuarie

 

spectacol-hai-sa-dam-mana-cu-mana-24-ianuarie-2017 (4)Ziua de 24 ianuarie, zi în care românii serbează Mica Unire din anul 1859 a fost serbată și la Mioveni. La Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” a avut loc un concurs școlar pe echipe, „Unirea Principatelor Române de la proiect politic la realitate istorică”, la care au participat elevi de liceu de la cele două instituții liceale de învățământ din Mioveni. În concurs, participanții au răspuns la întrebări pe tema Unirii celor două Principate Române, fiind jurizați de către o comisie de specialitate, iar la final, premiați de către organizatori.

De asemenea, tot cu ocazia acestei zile, la Centrul Cultural Mioveni, s-a desfășurat evenimentul denumit „Hai să dăm mână cu mână”, în deschiderea acestuia, fiind intonat la pian, Imnul Național al României, de către prof. Denisa Iliuță, iar mai apoi, urmând a fi prezentată însemnătatea zilei de 24 ianuarie în construcția poporului român, prezentarea fiind susținută de către Lector Univ. Dr. Cornel Popescu și Prof. Univ. Dr. Cornel Țucă.

În continuarea evenimentului, au fost susținute momente artistice de către elevii de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Mioveni, Școala Gimnazială „George Topârceanu” Mioveni și Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni. Aici, elevii au prezentat proiecte, au recitat poezii, au cântat și au pus în scenă momente din viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2023

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor