ANALIZE GRATUITE! Caravana „Diagnostic Mobil – Sân și Col Uterin” de la Mioveni se poate prelungi

 

mihaela-geoana-cristina-copos-mioveni-caravana-diagnostic-mobilÎn perioada 11 septembrie – 10 octombrie, femeile din orașul Mioveni pot beneficia gratuit de mamografii și teste Babeș-Papanicolau, în cadrul Campaniei „Diagnostic Mobil – Sân și Col Uterin”, organizat de Fundația Renașterea. O Unitate de Diagnostic Mobil este prezentă în orașul nostru, în această perioadă, aceasta fiind localizată în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia”.

Citește și: La Mioveni, investigații medicale GRATUITE de depistare a cancerului de sân și col uterin

În scopul promovării acestui proiect, marți, la Primăria Mioveni au fost prezente Mihaela Geoană, președintele Fundației Renașterea și Cristina Copos, vicepreședinte, acestea prezentând obiectivele campaniei, precum și asigurarea că, în cazul în care va fi nevoie, Caravana își poate prelungi activitatea de la Mioveni.

Până în acest moment, Caravana Mobilă a oferit servicii medicale pentru 300 de femei din orașul nostru, fiind realizate 249 de teste Babeș-Papanicolau și 107 mamografii, investigații făcute cu aparatură de ultimă oră.

Primăria orașului Mioveni a sprijinit încă de la început, această inițiativă, pentru Unitatea de Diagnostic Mobil fiind puse la dispoziție, alimentarea la energie electrică și apă curentă, precum și pază. De asemenea, Spitalul Orășenesc „Sf. Spiridon” din Mioveni asigura personalul medical, prezent în această unitate.

Prima Unitate de Diagnostic Mobil pentru investigații de cancer de sân și de col uterin, a fost adusă în România de Fundația Renașterea, în anul 2008. Până în prezent, aceasta s-a deplasat în 55 de localități rurale și urbane ale țării, unde s-au realizat gratuit mamografii și teste Babeș-Papanicolau pentru 18780 de femei. În aceasta perioadă s-au realizat 17680 de teste Babeș-Papanicolau și 10317 mamografii. În urma investigațiilor, 67,50% dintre femei au fost diagnosticate cu infecții genitale și 2,5% au primit indicații de consult oncologic.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele si imaginile existente) nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara citatarea sursei si permisiunea anterioara explicita oferita prin acord scris de catre autorii detinatori de drepturi asupra materialului. © 2018

Date de contact


Tel.: 0740.87.00.34
E-mail: contact@gazetademioveni.ro

Gazeta de Mioveni – Știri din Mioveni și Argeș
stats for wordpress
wordpress visitor