„Ziua Eroilor” – comemorată la Mioveni

 

depunere-de-coroane-mioveni-ziua-eroilor-25-05-2017 (15)În anul 1920, în urma unui decret, s-a stabilit ca „Ziua Eroilor” să fie comemorată cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, pentru a-i cinsti pe cei care au căzut pe câmpul de bătălie, pentru apărarea neamului și întregirea țării.

Ziua Eroilor” a fost comemorată și la Mioveni printr-o slujbă religioasă oficiată de preoții din cadrul Parohiei Mioveni, după care, au fost depuse coroane la monumentul din Centrul Civic, de către reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Mioveni, ai Consiliului Județean Argeș, Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Mioveni, ai Poliției Române Mioveni, Poliției Locale Mioveni, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Inspectoratului de Jandarmi Argeș și a Penitenciarului Colibași.

La finalul ceremoniei, elevii de la școlile și liceele din Mioveni au susținut un program artistic, în care au interpretat cântece și poezii patriotice, în cinstea eroilor neamului.


Articole asemănătoare

71
72
73
Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor