Peste 900 de pagini de istorie a orașului Mioveni, vor fi lansate într-un volum monografic de excepție

 

monografia-orasului-mioveni-2017La mai bine de o jumătate de mileniu, de când orașul Mioveni a fost pentru prima dată atestat documentar într-un izvor istoric de la 1485, orașul constructorilor de mașini se poate lăuda cu un studiu monografic ce prezintă localitatea de-a lungul timpului, începând de la sătucul cu bordeie, până la așezarea urbană de astăzi.

Monografia, sub numele „Din trecutul și prezentul unui oraș de viitor”, reprezintă o investigare temeinică a documentelor de arhivă și a izvoarelor istorice, ce aparține unui grup de cercetători argeșeni, Dr. Leontin Stoica, Dr. Cornel Popescu, Dr. Iulian Boțoghină, Dr. George Ungureanu, Dr. Marius Cârjan și Radu Aurel.

Rodul a peste patru ani de documentare în arhive a fost tipărit la Editura „Istros” din Brăila și conține 900 de pagini, dintre care peste 100 sunt imagini și fotografii ale documentelor istorice, precum și imagini vechi ale așezării. Lucrarea este una care nu trebuie să lipsească, sub nicio formă din bibliotecile cetățenilor din Mioveni, fiind un volum de referință al orașului Mioveni.

Lansarea lucrării va avea loc joi, 29 iunie, începând cu orele 17.00, în sala festivă a Centrului Cultural Mioveni.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor