Astăzi se împlinesc 47 de ani de la fabricarea primei Dacii la Mioveni

 

ceausescu-dacia-1100-mioveniPe data de 20 august, pe porțile Uzinii de automobile de la Mioveni, a ieșit, în urmă cu 47 de ani, primul autovehicul Dacia, și anume primul model de Dacia 1100. Acest model nu era doar prima mașină fabricată la Mioveni, ci și prima mașină pentru persoane fabricată în serie, din România.

În această zi, angajații Uzinii Dacia au asistat la un eveniment important, dat fiind faptul că, primul model a ieșit pe poartă cu „fiul țării”, Nicolae Ceaușescu, la volan.

Modelul Dacia 1100 este, de fapt, modelul Renault 8, pentru care, fabrica franceză Renault furniza componentele autovehiculului către Uzina din Mioveni, urmând ca aici să fie asamblate. Dacia 1100 a fost fabricată timp de patru ani de zile.

Colaborarea dintre Uzina Dacia și Renault s-a stabilit în anul 1968, la doi ani după ce s-a început construcția platformei industriale.

În prezent, Uzina Dacia oferă peste 14.000 de locuri de muncă, precum și alte mii, prin activități conexe.

 

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor