Ambasadorul Africii de Sud, în vizită în județul Argeș

 

ambasador-africa-de-sud-vizita-arges-pitesti (2)Județul Argeș a primit marți, 8 decembrie, vizita ambasadorului Republicii Africa de Sud la București. Excelența Sa, Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso s-a întâlnit, la Pitești, cu reprezentanții județului, prefectul Mihail Oprescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc și președintele Camerei de Comerț și Industrie Argeș, George Caval.

Scopul acestei vizite a constat în deschiderea unei căi oficiale de dialog și parteneriat între județul Argeș și o regiune din nord-vestul Africii de Sud, pentru ca mai apoi, punctual, între acestea să poată fi create legături pe diverse domenii precum educație, comerț și afaceri. Un important sector asupra căruia Ambasadorul Republicii Africa de Sud la București a pus accent, îl reprezintă agricultura, motiv pentru care s-a discutat despre posibilitatea identificării unor oportunități de dezvoltare a relațiilor de schimburi de bunuri și servicii în acest sector, inclusiv de formare a unor specialiști din Africa de Sud în universitățile de profil din România.

Vizita doamnei ambasador a continuat la Camera de Comerț și Industrie Argeș și apoi la Universitatea din Pitești, unde a avut discuții cu conducerile celor două instituții.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2021

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
stats for wordpress
wordpress visitor