Competiție de șah pentru deținuți, vineri, la Mioveni

 

demonstratie-sah-muzeul-sportului-argesean-polihroniade (7)Deținuți custodiați de penitenciarele București-Jilava, Colibași, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Galați, Găești, Mărgineni, Poarta Albă, Ploiești, Timișoara și Vaslui vor participa vineri, 8 aprilie 2016, începând cu ora 09,00, la un concurs național de șah, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu, Mioveni.

Numit generic Campionatul național de șah pentru deținuți și aflat la a doua ediție, evenimentul este organizat de Penitenciarul Colibași în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș, Clubul de Șah Micul Regat, Centrul Cultural Educativ Mioveni, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Asociația Sfinții Spiridon și Irina, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Clubul Sportiv Mioveni, Școala gimnazială „Liviu Rebreanu” din Mioveni, în memoria maestrei șahului românesc, doamna Elisabeta Polihroniade.

În ultimii ani, numărul deținuților interesați de jocul de șah a crescut, atât ca urmare a desfășurării unor competiții la nivelul unităților penitenciare, cât și ca urmare a organizării, a primei ediții a Campionatului Național de Șah pentru deținuți.

Derularea unor astfel de manifestări urmărește exersarea de către deținuți a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală și reintegrarea socială, precum și promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2023

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor