Ziua Pompierilor, marcată și la Pitești. Ce se serbează, de fapt, în această zi?

 

pompieriZiua Pompierilor din România este marcată pe 13 septembrie 1848. La această dată, s-a desfășurat ultima bătălie de pe teritoriul nostru a Țării Românești cu Imperiul Otoman, aceasta având loc pe Dealul Spirii. Motivul pentru care Pompierii Români sunt sărbătoriți în această zi se datorează faptului că, în fața oștilor otomane, colonelul Radu Golescu a trimis în luptă și Compania de Pompieri, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, alături de Batalionul 2 Infanterie din Regimentul 2 Linie Infanterie și Compania a 7-a din Regimentul 1 Linie Infanterie.

Pentru că pompierii au dat dovadă de un curaj extraordinar, luptând cu vitejie și cu spirit patriotic, data de 13 septembrie a rămas în memoria poporului român, drept Ziua Pompierilor din România, urmând să fie oficializată abia în anul 1953.

Așadar, în această zi, întreaga țară marchează lupta eroică a pompierilor de atunci, dar și din zilele noastre.

În Pitești, pe data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” va organiza manifestări în Piața „Vasile Milea”, începând cu ora 10:00.

Evenimentul va începe cu o slujbă religioasă, în memoria celor căzuți la datorie. Vor avea loc și înaintări în grad, înainte de termen a ofițerilor, maiștrilor militari și a subofițerilor, precum și înmânări de diplome și plachete.

De asemenea, vor avea loc și o expoziție de tehnică, precum și exerciții demonstrative.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele si imaginile existente) nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara citatarea sursei si permisiunea anterioara explicita oferita prin acord scris de catre autorii detinatori de drepturi asupra materialului. © 2019

Date de contact


Tel.: 0740.87.00.34
E-mail: contact@gazetademioveni.ro

Gazeta de Mioveni – Știri din Mioveni și Argeș
stats for wordpress
wordpress visitor