Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, marcată la Mioveni

 

premiere-cupluri-50-ani-casnicieOrașul Mioveni – Centrul Cultural, în parteneriat cu Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Asociația Pensionarilor „Viață Lungă”, Asociația Persoanelor cu Handicap „Speranța Vieții” și Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni au pregătit o serie de manifestări pentru a marca ziua internațională a persoanelor vârstnice. Ziua de 1 octombrie este înscrisă în calendarul lumii ca Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice. „Cine n-are bătrâni, să-și cumpere” este un cunoscut proverb românesc de care ne amintim astăzi.

Evenimentul a debutat pe 1 octombrie, cu o expoziție de furci de tors tradiționale a meșterului popular Ion Rodoș. Expoziția conține 26 de piese și este pentru prima dată expusă publicului.

După vernisarea expoziției s-a dat startul competițiilor de șah și table la Centrul Cultural Mioveni, corp B.

Duminică, 5 octombrie, la Centrul Cultural Mioveni (corpul nou) a avut loc premierea cuplurilor care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Un număr de 13 cupluri își sărbătoresc anul acesta nunta de aur: Ion și Maria Gherghescu, Dumitru și Elena Ana, Aurel și Eufrusina Rada, Vasile și Maria Purdel, Constantin și Elena Zidaru, Ion și Constanța Anton, Lucian și Niculina Ghinea, Ion și Maria Nicolescu, Gheorghe și Eudochia Alexandru, Gheorghe și Elena Gubavu, Ion și Domnica Alexandru, Nicolae și Gabriela Nicolaescu, Dumitru și Elena Nicolescu.  În cadrul unei ceremonii, aceștia au primit din partea  viceprimarului Aurel Costache o diplomă de fidelitate precum și suma de 500 de lei, așa cum prevede Hotărârea Consiliului Local Mioveni nr.101/28.08.2014.

A urmat un spectacol susținut de: Corala Mixtă a Centrului Cultural Educativ Mioveni, instructor Mihai Iancu; Ansamblul “Dorulețul” al Centrului Cultural Educativ  Mioveni; Ansamblul “Dor” al Casei de Cultură Băbeni „Dragoș Vrânceanu”, comuna Băbeni; Ansamblul Căminului Cultural Vulturești, Ansamblul “Argeșelul” al Căminului Cultural Boteni, comuna Boteni.

În încheierea evenimentului a avut loc Concursul “Recolta de toamnă” unde au fost premiate: cea mai bună zacuscă, cele mai bune murături, compot, gemuri și dulcețuri. Din juriu au făcut parte: viceprimarul Aurel Costache, Bebe Ivan – primarul comunei Băbana, Ramona Șerban – din partea Consiliului Local Mioveni, Năstase Sava și Constantin Rădulescu.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2019

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
stats for wordpress
wordpress visitor