PRIMĂRIA MIOVENI: Buget mai mic cu 5 milioane de euro pentru 2018

 

conferinta-bilant-primaria-mioveni-2017-georgescu-costache-sava-proca-badeaAjunsă la finalul anului 2017, Primăria Mioveni a făcut bilanțul, prezentând presei argeșene situația bugetului și a proiectelor derulate în decursul anului, dar și lista proiectelor ce vor continua sau care vor urma să fie demarate.

De departe, cel mai important proiect al administrației locale de la Mioveni îl reprezintă noul spital, care, deși a intrat în linie dreaptă cu ultimele lucrări și finisări, încă mai necesită sume importante, chiar și cu sprijin financiar din partea Guvernului României. Astfel că, administrația de la Mioveni anunță că, începând cu anul 2018, se vor face unele economii, precum și un împrumut pentru ca proiectul noului spital să fie dus la îndeplinire.

Pe lângă faptul că banii nu sunt suficienți a acoperi cheltuielile cu acest proiect, Ion Georgescu anunță că bugetul Mioveniului pe anul 2018 ar putea fi cu 5 milioane de euro mai redus, din cauza măsurilor fiscale luate de Guvernul Tudose.

Ne bucurăm că pentru salariați, reducerea impozitului de la 16% la 10% este benefică. Dar pentru bugetele locale este o sursă de venit care nu va mai fi. Se estimează că această sursă este de 5 milioane de euro, pe care i-am avut în 2017 și 2018 nu o vom mai avea. După primul semestru, este posibil ca acolo unde sunt pierderi, să se compenseze printr-o rectificare specială. Probabil că prin creșterea salariilor, pierderea să fie mai mică” a explicat Ion Georgescu, primarul orașului.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele si imaginile existente) nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara citatarea sursei si permisiunea anterioara explicita oferita prin acord scris de catre autorii detinatori de drepturi asupra materialului. © 2018

Date de contact


Tel.: 0740.87.00.34
E-mail: contact@gazetademioveni.ro

Gazeta de Mioveni – Știri din Mioveni și Argeș
stats for wordpress
wordpress visitor