Orașul Mioveni s-a înfrățit cu un oraș din Republica Populară China

 

delegatie-jinhua-china-mioveniLuni, 15 mai, la Primăria orașului Mioveni a sosit o delegație importantă din orașul Jinhua din Republica Populară China, prezența lor datorându-se semnării unui Acord de Înfrățire cu administrația orașului nostru.

Acordul dintre cele două localități, prevede proiecte comune în mai multe domenii, precum educație, administrație publică, cultură şi sport, însă a fost semnat și un Acord de Cooperare Internațională, ce presupune realizarea unor schimburi, anuale, de elevi și studenți, pe o perioadă de mai multe săptămâni.

Din delegația prezentă la Mioveni a făcut parte chiar primarul Ji Junmin, cel care, la finalul întâlnirii a primit cadou, un costum tradițional românesc.

De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai mediului de afaceri din Provincia Zhejiang, cărora li s-au prezentat oportunitățile oferite de parcul industrial de la Mioveni.

Orașul Mioveni se mai înfrățește cu Grand-Saconnex (Elveția), Măgdăcești (Moldova), Landerneau (Franța), Petrich și Debovo (Bulgaria), Istra (Rusia), Salamina (Grecia) și Abrantes (Portugalia). Astfel că, orașul asiatic Jinhua este prima localitate din afara Europei cu care, Mioveniul stabilește puternice relații de colaborare.

Administrația de la Mioveni nu este străină de colaborări cu localități sau provincii din Republica Populară Chineză. La jumătatea anului trecut, o delegație din provincia Sichuan, tot din RP China a fost prezentă la Mioveni, aici unde, s-au pus bazele unei colaborări în domeniul medical, în contextul construirii în orașul nostru a celui mai performant spital din zona noastră. Chiar de atunci, primarul Ion Georgescu și-a exprimat dorința ca în noul spital, să fie înființată și o secție de medicină tradițională chineză.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2022

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor