NU RATAȚI: Eveniment astronomic inedit, pe cerul zilei de 20 martie

 

Pe data de 20 martie, locuitorii din România vor avea posibilitatea să urmărească un eveniment, destul de rar, dar foarte interesant, și anume o eclipsă solară parțială.

Faza totală a eclipsei va putea fi urmărită de la Polul Nord și zonele învecinate, însă, datorită poziției României, din țara noastră, soarele va fi acoperit în proporție de doar 40 % – 53 %.

Conform datelor oferite de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” București, din județul Argeș, eclipsa parțială de soare va fi surprinsă cu o acoperire de 45 %, urmând să înceapă de la ora 10:46, ajungând la punctul de maxim la ora 11:53 și finalizându-se la ora 13:03.

Data de 20 martie, ora 10:46 reprezintă ultima șansă de a vedea o eclipsă parțială de soare, până pe data de 21 iunie 2020.

Sursa: Sonka Adrian – Pagina de Astronomie

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2022

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor