Măsură a Prefecturii Argeş: persoanele fără adăpost, găzduite pe toată perioada friguroasă

 

prefect-arges-soareAvând în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, mai ales pe timpul nopţii, Prefectul de Argeş, Cristian Soare s-a ocupat şi de persoanele fără adăpost pentru a evita eventualele riscuri de şoc hipotermic.

Astfel, Instituţia Prefectului, în colaborare cu Poliţia Naţională, Poliţia Locală, Jandarmeria şi SMURD a organizat patrule mixte care să verifice zonele în care aceste persoane se adăpostesc (clădiri dezafectate, zone izolate, canale).

Aşadar, oamenii care nu au un acoperiş deasupra capului vor fi preluaţi şi conduşi în adăposturile aflate în administrarea primăriei, de către cele 63 de patrule de ordine publică, dintre care 26 de patrule mixte.

La nivelul celor şapte municipii şi oraşe, din judeţul Argeş, au fost organizate 13 locaţii cu 276 de locuri de cazare: 2 locaţii în Piteşti, 3 în Mioveni, 2 în Topoloveni, 2 în Costeşti şi câte o locaţie în Curtea de Argeş, respectiv în Ştefăneşti.

Persoanele fără adăpost sunt cazate pe timpul nopţii, între orele 20:00 seara şi 08:00 dimineaţa. În cele 3 nopţi aferente perioadei 31 ianuarie – 3 februarie au fost cazate 135 de persoane”, a declarat prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

Nu doar oamenii fără adăpost au fost vizaţi în această perioadă geroasă, ci şi cei ce se află în situaţii medicale delicate. „Totodată, am acordat o atenţie deosebită cazurilor medicale, mă refer aici la dializaţi, femei gravide, bolnavi cronici, astfel încât aceştia să primească asistenţa medicală cuvenită„, a mai precizat Cristian Soare.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele si imaginile existente) nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara citatarea sursei si permisiunea anterioara explicita oferita prin acord scris de catre autorii detinatori de drepturi asupra materialului. © 2018

Date de contact


Tel.: 0740.87.00.34
E-mail: contact@gazetademioveni.ro

Gazeta de Mioveni – Știri din Mioveni și Argeș
stats for wordpress
wordpress visitor