Lupte medievale și expoziții de arme și scuturi la Festivalul Medieval Curtea Domnească din Curtea de Argeș

 

festivalul-medieval-curtea-domneasca-curtea-de-arges-2016 (41)Muzică medievală, lupte cu săbii și scuturi și ateliere interactive. De asta au parte cei care trec prin Curtea de Argeș, în acest sfârșit de săptămână. În perioada 8 – 10 iulie, se desfășoară Festivalul Medieval Curtea Domnească, aflat la cea de-a treia ediție și care a adus un farmec medieval municipiului Curtea de Argeș. Calendarul evenimentelor a început vineri și vor continua până duminică, 10 iulie. Toate acestea se desfășoară în parcarea Sălii de Sport (Lidl).

Printre surprizele oferite de organizatori se numără și lupte demonstrative cu săbii și scuturi, trageri cu arcul, dar și expoziții de armament, unde cei interesați pot interacționa și afla cât mai multe despre tehnica militară din perioada medievală. Sunt organizate și ateliere de confecționare a unor obiecte, în special de armament, iar bineînțeles, cei implicați în creearea unei ambianțe medievale poartă straie specifice timpurilor de altădată.

Au participat cei din Străjerii Voievodului, din Câmpulung, precum și cunoscuta Societas Milites Getae, asociație care a oferit lupte demonstrative cu săbii, numite HEMA (Historical European Martial Arts).

Nu au lipsit nici jocurile pentru cei mici, astfel că, aceștia au putut să învețe cum se desfășoară o luptă cu săbii și care sunt primii pași în a câștiga un duel.

Seara a fost încheiată cu spectacol, iar evenimentele vor continua și duminică, 10 iulie.


Articole asemănătoare

71
72
73
Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2023

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor