Județul Argeș, solidar cu victimele atacului terorist de la Paris

 

je-suis-charliePe data de 7 ianuarie, întreaga națiune franceză a rămas înlemnită după cel mai sângeros atac terorist din Franța, din ultimul secol. Este vorba de un masacru cu arme Kalașnikov în plină şedinţă de redacţie la publicaţia Charlie Hebdo.

Autorii atacului au fost identificaţi drept fraţii Cherif şi Said Kouachi, cunoscuţi de serviciile franceze antiterorism (sursa: Mediafax).

Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău a transmis un mesaj de solidaritate pentru victimele acestui sângeros atac, date fiind relațiile județului nostru cu națiunea franceză.

Ne exprimăm profundul regret și condoleanțele pentru jurnaliștii căzuți victime ale atacului terorist din 7 ianuarie, de la Paris. Libertatea de exprimare este unul dintre drepturile fundamentale ale cetățeanului, iar cei care practică această meserie, cu pasiune și dăruire, trebuie să fie protejați și dreptul lor la opinie respectat, chiar dacă nu este întotdeauna comod și pe placul tuturor.

Atrocitatea acestui atac la libertatea presei ne șochează și dorim să transmitem solidaritatea noastră față de familiile victimelor și de națiunea franceză, de care ne leagă o puternică legătură, în mod deosebit prin proiectele și parteneriatele dezvoltate între județul Argeș și Franța.

Acest act terorist este o lovitură la adresa democrației, care nu afectează doar Franța, ci întreaga comunitate internațională, nu doar drepturile poporului francez, ci drepturile și libertățile noastre ale tuturor, de cetățeni europeni”.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Grigore Florin Tecău.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele si imaginile existente) nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara citatarea sursei si permisiunea anterioara explicita oferita prin acord scris de catre autorii detinatori de drepturi asupra materialului. © 2018

Date de contact


Tel.: 0740.87.00.34
E-mail: contact@gazetademioveni.ro

Gazeta de Mioveni – Știri din Mioveni și Argeș
stats for wordpress
wordpress visitor