În jur de 1000 de elevi din Mioveni vor susține simulările la Evaluarea Naționale și Bacalaureat

 

scoala-liviu-rebreanu (1)Ministerul Educației organizează, pentru al doilea an, simulări naționale ale examenelor de Evaluare Naționala și Bacalaureat. Elevii de clasa a VIII-a vor susține simulări ale examenului în zilele de 23, 24 și 25 februarie. Vor susține astfel de testări și liceenii de clasele a XI-a și a XII-a, care vor simula probe din cadrul Bacalaureatului în luna martie.

La nivelul oraşului Mioveni, aproximativ 650 de elevi vor susţine simularea examenului de bacalaureat, iar 300 de elevi de gimnaziu vor participa la probele pentru Evaluarea Națională 2015.

Un comunicat al Ministerului precizează că simulările au un dublu scop; familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

Calendarul simulărilor de Evaluare Națională 2015:

23 februarie 2015: Simulare Limba și literatura română;

24 februarie 2015: Simulare Matematică;

25 februarie 2015: Simulare Limba și literatura maternă – pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă;

6 martie 2015: Afișarea rezultatelor;

Calendarul simulărilor de Bacalaureat 2015 – elevii claselor a XI-a

2 martie 2015: Simulare Limba și literatura română – scris;

3 martie 2015: Simulare Limba și literatura maternă – scris;

4 martie 2015: Simulare proba obligatorie a profilului (Matematica, Istorie);

12 martie 2015: Afișarea rezultatelor.

Calendarul simulărilor de Bacalaureat 2015 – elevii claselor a XII-a

2 martie 2015: Simulare Limba și literatura română – scris;

3 martie 2015: Simulare Limba și literatura maternă – scris;

4 martie 2015: Simulare proba obligatorie a profilului (Matematica, Istorie);

6 martie 2015: Doar pentru elevii claselor a XII-a – Simulare proba la alegere a profilului și specializării (Fizica, Chimie, Biologie, Informatica, Geografie, Logica, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie).

Rezultatele de la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, potrivit Ministerului.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2023

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor