Culturi din cinci țări, la Mioveni, cu ocazia Festivalului Internațional de Muzică Corală ”D.G. Kiriac”

 

festivalul-d-g-kiriac-2014 (2)Sâmbătă, 28 iunie, de la ora 18.30 s-a desfășurat Festivalul Internațional de Muzică Corală D.G. Kiriac, în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia.

Au participat: Corul ”Ars Nova” al Consiliului Județean Argeș, Corul mixt ”Milti Horodia Dimu Megara” din Grecia, Corul ”Orfeon Universitario” din Puebla – Mexic, Corul ”Tersicore” din Lugano – Elveția, Corul ”Buona Notes” din Sankt Petersburg – Rusia, Corul ”Preludiu” din București.

În general, repertoriile formaţiilor corale participante la această ediţie au cuprins pe lângă lucrări din tezaurul creaţiei universale şi lucrări din cea naţională românească.

Pe lângă aceste formaţii corale a evoluat şi un grup focloric de cântece şi dansuri din Mexic, ”Orfeon Universitario” din Puebla, care a constituit un moment de divertisment şi de culoare al derulării programului de festival coral.

Festivalul s-a bucurat de prezenţa viceprimarului Aurel Costache, care a felicitat particianţii pentru munca prestată şi interpretarea repertoriului, care, an de an, ridică standardul calitativ al acestui festival.

La această ediţie, directorul festivalului este prof. Gheorghe Gomoiu, iar preşedintele acestuia, Filofteia Pally.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele si imaginile existente) nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara citatarea sursei si permisiunea anterioara explicita oferita prin acord scris de catre autorii detinatori de drepturi asupra materialului. © 2018

Date de contact


Tel.: 0740.87.00.34
E-mail: contact@gazetademioveni.ro

Gazeta de Mioveni – Știri din Mioveni și Argeș
stats for wordpress
wordpress visitor