Aurel Costache, primele declaraţii după ce i s-a interzis să candideze la alegerile locale

 

ion-georgescu-aurel-costache-gheorghita-sava-primaria-mioveniAurel Costache, viceprimarul orașului Mioveni, nu mai poate candida la alegerile din 27 septembrie, el fiind pe lista consilierilor locali PSD. O decizie în instanță îi interzice acest lucru viceprimarului. Aurel Costache a făcut mai multe precizări pe marginea subiectului:

Dorința de a face un bine este uneori o sabie cu două tăișuri. Din respect pentru dumneavoastră, locuitorii orașului, în slujba cărora am fost atâția ani, doresc să vin în fața opiniei publice cu următoarele precizări:

• Este public faptul că printr-o decizie interpretabilă, în urmă cu câteva zile, mi-a fost anulat dreptul de a participa la următoarele alegeri electorale alături de mai noii sau mai vechii mei colegi din Consiliul Local Mioveni. Spun că mi-a fost anulat acest drept, întrucât nicio altă decizie sau instanță nu mi-a impus vreo restricție de vreun fel la finalul proceselor purtate, motiv pentru care candidatura mea era un gest perfect normal, fapt aprobat și de Biroul Electoral Orășenesc.

• Din păcate, ce a urmat, pe principiul scopul scuză mijloacele, candidatura mea a fost combătută cu elemente de natură electorală, prin contestarea ei. În primul rând motivul invocat este prescris, fiind unul de natură civilă, făcându-se referire la o situație consumată acum mai bine de 8 ani, atunci când eu însumi am decis să demisionez din Consiliul Director al Clubului Sportiv (menționez că activitatea mea la club, ca de altfel a tuturor consilierilor de la acea vreme, a fost una voluntară, fără a beneficia de salarizare sau alte foloase).

• Da, este adevărat că m-am aflat în conflict de interese, așa cum este menționat în cuprinsul legii 176 din 2010, prevederi care însă nu existau în anul 2006, data la care am acceptat să fac parte din Consiliul Director al Clubului Sportiv, alături de alți colegi, reprezentanți ai diverselor formațiuni politice, aleși în Consiliul Local la acea vreme.

• La fel de corect este și faptul că necunoașterea legii nu te absolvă de vină, motiv pentru care mi-am asumat eroarea din punct de vedere administrativ. În urma procesului purtat cu Agenția Națională de Integritate și încheiat în anul 2019, măsurile civile aplicate împotriva mea au fost doar de natură administrativă, neimplicând vreo sancțiune electorală.

• Contestarea candidaturii mele s-a petrecut în două episoade, o contestație depusă de candidata PNL, Argentina Culcuș și o alta depusă de PNL – filiala Argeș, ambele referindu-se la aceeași speță. Am avut patru procese în decurs de două zile. În prima zi, la Judecătorie, la primul Complet am câștigat, la al doilea am pierdut. A doua zi, la Tribunal, am cerut conexarea celor două procese și judecarea cazului de un singur Complet, decizia finală fiind blocarea candidaturii, decizie pe care o voi respecta.

În concluzie, țin să amintesc tuturor contestatarilor, cât și cetățenilor orașului, faptul că această „mare victorie a justiției” cu care defilează pe rețelele de socializare reprezentanții PNL este doar un act administrativ care nu are nimic de-a face cu latura penală sau cu vreo faptă de corupție. Este o greșeală pe care mi-am asumat-o, recunoscut-o și pentru care am urmat întocmai pașii indicați de legislația actuală. Singura vină pe care o port este faptul că am votat la acea vreme, din postura de ales local, bugetul clubului de fotbal al orașului, interesul meu fiind ca acele fonduri să fie folosite în beneficiul sportului pentru toți (grupe de copii și juniori pe diferite ramuri sportive, sport de performanță). Pe toată perioada cât am fost membru în consiliul de administrație al Asociației Club Sportiv Mioveni nu am avut niciun folos material, remunerație (salariu) sau alt fel de beneficii, aspecte clar lămurite în timpul lungilor procese purtate cu ANI. Din acest motiv, nu permit unor indivizi să insinueze neadevăruri ori să încerce să arunce o umbră de îndoială asupra muncii mele depusă în atâția ani în administrația publică locală, crezând că în acest mod pot câștiga voturile dumneavoastră. Acest lucru nu mă va opri ca la alegerile locale să susțin și să fiu în continuare alături de Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu și de echipa de candidați ai PSD pentru Consiliul Local Mioveni.

Nicolae Iorga spunea: „Sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță”

Dumnezeu să ne ajute!”.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2022

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor