„Argeşul vrea adevărul!” Protest la Piteşti, pe tema îmbolnăvirii bebeluşilor

 

protest-pitesti-imbolnavire-bebelusiTragedia decesului a 3 bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 9 i-a scos, miercuri seara pe piteşteni din casă, pentru a protesta cu privire la incompetenţa autorităţilor din Argeş de a găsi răspunsul la problemele apărute în sistemul medical judeţean.

După datele Jandarmeriei, peste 200 de oameni s-au strâns în faţa Prefecturii Argeş pentru a cere demisia celor ce se fac responsabili de aceasta tragedie. Oamenii nemultumiţi au cerut demisia lui Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, lui Mihai Oprescu, prefectul judeţului, dar şi Sorinei Honţaru, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Săptămâna trecuta, mai mulţi bebeluşi, internaţi iniţial la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, au fost transportaţi de urgenţă, la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, acuzând scaune diareice acute. Ulterior, medicii au oferit ca diagnostic, Sindromul Hemolitic – Uremic, în urma căruia, până în prezent, 3 bebeluşi au murit, iar alţi 9 se află în stare foarte gravă, în Capitală.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele apariţiei acestui sindrom, desfăşurând şi analize bacteriologice la domiciliul bebeluşilor. Tocmai bâlbâiala autorităţilor în a găsi răspunsul i-a scos în stradă pe piteşteni.

După ce spaţiul public a explodat de nemulţumire, reacţia autorităţilor a apărut imediat, fiecare instituţie negând acuzaţiile de incompetenţă, aduse de către presă şi argeşeni.

Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!„. Mitingul va avea loc şi joi, începând cu ora 17

Cu slogane precum „Suntem părinţi, nu ne umiliţi!”, „Iesiţi din casă, dacă vă pasă!” sau „Argeşul, judeţ bogat, are un spital sărac!”, piteştenii şi-au dat întâlnire şi joi, în Piaţa Vasile Milea, din Piteşti pentru a cere demisia autorităţilor publice care se fac vinovate de scandalul din sistemul de sănătate argeşean.

Până la ora postării articolului, autorităţile judeţene nu au venit cu un răspuns la mitingul din faţa Prefecturii.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2019

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
stats for wordpress
wordpress visitor