A fost făcută recepția la noul spital de la Mioveni, singurul proiect de acest gen din România, din ultimii 30 de ani

 

receptie-spital-mioveniJoi, orașul Mioveni a trecut printr-un moment istoric, reprezentat de recepția noului spital, a cărui construcție a început acum cinci ani și care este singurul spital construit de la 0, în România, în ultimii 30 de ani. Întregul proiect a costat 60 de milioane de euro, bani pe care Primăria Mioveni i-a obținut pe programul PNDL (20 de milioane de euro), fonduri proprii ale administrației locale (36 de milioane de euro) și 4 milioane de euro primiți de la Guvernul României. Conducerea Primăriei din Mioveni ține să informeze că Uzina de Autoturisme Dacia-Renault din localitate a fost unul dintre partenerii acestui proiect, participând la dotarea secției de Pediatrie cu echipamente specifice, precum și amenajarea de camere de recreere pentru copiii.

La recepția de la Mioveni a participa și premierul României, Viorica Dăncilă, aflată în același timp în pre-campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Dăncilă a fost însoțită și de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ceremonia de recepție a clădirii a fost precedată de o slujbă de sfințire săvârșită de Înalt Preasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Spitalul Orășenesc din Mioveni urmează să deservească nu numai Mioveniului, ci și localităților din jur și poate și municipiului Pitești. Construcția are 6 etaje, cu 250 de paturi, fiind echipată cu tehnologie de ultimă generație pentru toate secțiile, inclusiv Unitate de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și Bloc Operator cu 4 săli.

Este dotat cu echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și transport aer către fiecare etaj, separat. Au fost montate sisteme speciale de ventilație cu filtre de aer HEPA, care procesează aerul la o puritate de 99,99%, sisteme de decontaminare ultra performante. Clădirea beneficiază de cele mai noi și moderne echipamente de încălzire, cu o autonomie ridicată și consum de energie redus. 25% din necesarul de energie este produsă eco, prin panourile montate pe acoperiș la ultimul etaj.

Spitalul a fost conceput să reziste la cutremure de 9,4 grade pe scara Richter. Are, de asemenea, un adăpost antiatomic de 225 metri pătrați, ce poate găzdui 100 de persoane. Clădirea poate funcționa independent timp de 48 ore cu energie electrică și apă, din resurse proprii, în caz de calamitate.

Blocul operator are 4 săli de operație funcționale în același timp.

Unitatea de Primiri Urgențe poate prelua 4 ambulanțe în același timp. Spitalul dispune de 11 căi de evacuare, dintre care 4 la subsol. Spitalul are o suprafață desfășurată de 17.290 metri pătrați, un volum de 66.382 metri cubi, 13.000 metri cubi de beton turnat, 1.400 de tone de armătură folosită, 260.000 m cabluri electrice utilizate, 9.700 metri pătrați tubulatură ventilație și climatizare, 17.650 metri de conducte sanitare, confecție metalică 100 tone, 2 UPS, două transformatoare și două generatoare.

Drepturi de autor

Materialul de pe acest site (textele și imaginile existente) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără citarea sursei și permisiunea anterioară explicită oferită prin acord scris de către autorii deținători de drepturi asupra materialului. © 2024

Date de contact


E-mail: contact@gazetademioveni.ro

51
52
53
54
Gazeta de Mioveni
stats for wordpress
wordpress visitor